07 dezembro 2005

A nobre arte de cozinhar



São "Chefs".
Rapazinhos dotados na arte de bem cozinhar, peritos em criar pratos que fazem desfalecer as papilas gustativas mais exigentes.
E porque os olhos também comem, este aqui é o Lenny que tem uma receita de lamber os dedos.
Bon apétit!

Peach Cobbler

Ingredients:
8 fresh peaches (or 3 cans sliced cling peaches), 1/2 cup butter or margarine, 1 1/2 cups sugar, 1/4 teaspoon nutmeg, 1 teaspoon cinnamon, 1 cup unbleached all-purpose flour, 2 teaspoons baking powder, 1/4 teaspoon salt, 1 cup milk, 1 cup fresh raspberries, whipped cream.

Directions:
Preheat oven to 350 degrees F. Slice fresh peaches into 1/4-inch slivers (or drain cans and save juice).
Melt butter in a pan or microwave and pour into a 9- by 13-inch baking dish. In a small bowl, combine 1/2 cup sugar, nutmeg, and cinnamon.
In a separate mixing bowl, combine flour, remaining cup of sugar, baking powder, and salt. Whisk in milk and 1/2 cup of reserved peach juice (if using canned peaches) and spoon batter into baking dish over the butter. Place almost all the raspberries over batter.
Coat peaches with the sugar, cinnamon, and nutmeg mixture and scatter on top.
Bake 45 minutes to an hour (until golden brown).
Garnish with whipped cream and remaining raspberries.

6 comentários:

Anónimo disse...

ó pá, isto é pra começar já, mesmo antes do Natal?!... não há quem aguente, depois!!!

Uxka disse...

...e o que eu gosto de pêssegos, uáimãecuiniervos!

Anónimo disse...

Mau, mau, Maria!... Não é que a fotografia não seja comedida, que até é..., preocupa-me sobretudo a linguagem explícita do "garnish with whipped cream"... Enfim: "Born free", uma leoa chamada Uxka.
Antonymous

Inha disse...

A receita era do quê mesmo?...LOL




;)

Hipatia disse...

Onde é que se encomenda um destes?

eheheh

Uxka disse...

Hip, soubera eu e encomendava já meia dúzia... para oferecer no Natal, óbviamente, a começar por ti!
beijos